Sastojci:
- 2 jaja,
- 500 g komorača,
- 150 g oštrog pšeničnog brašna,
- oko 250 ml mleka,
- 50 g sira edamera,
- ulje za prženje,
- so.
Priprema:
Komorač narezati na tanke kriške, posoliti i ostaviti petnaestak minuta.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Umutiti 2 žumanca sa brašnom, mlekom i narendanim sirom. Posoliti i dobro izmešati. Na kraju u smesu umešati čvrst sneg od belanaca.
Komorač dobro ocediti i posušiti.
Svaku krišku komorača umakati u pripremljenu smesu i pržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi na papirnu salvetu i poslužiti uz kiselo mleko.
Komorač narezati na tanke kriške, posoliti i ostaviti petnaestak minuta.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Umutiti 2 žumanca sa brašnom, mlekom i narendanim sirom. Posoliti i dobro izmešati. Na kraju u smesu umešati čvrst sneg od belanaca.
Komorač dobro ocediti i posušiti.
Svaku krišku komorača umakati u pripremljenu smesu i pržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi na papirnu salvetu i poslužiti uz kiselo mleko.
No comments:
Post a Comment